Πρόσκληση για συμμετοχή στο Σύλλογο Φίλων Ρωσικών Γραμμάτων

Αγαπητοί φίλοι, καθηγητές ρωσικής γλώσσας, μεταφραστές, λάτρεις του ρωσικού πολιτισμού, ρωσικής λογοτεχνίας, βιβλιοφάγοι, ρωσόφωνοι συμπατριώτες και Έλληνες, που μαθαίνουν ή διδάσκουν τη ρωσική γλώσσα, σας προσκαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στο Σύλλογο Φίλων Ρωσικών Γραμμάτων του Τομέα Ρωσικής γλώσσας του Συντονιστικού Συμβουλίου Ρώσων Συμπατριωτών στην Ελλάδα (Τομεάρχης - φιλόλογος Τατιάνα Απάλκοβα).

 

 

 

Πρόεδρος του Συλλόγου είναι η κ. Ναντέζντα Κοζιούρα, καθηγήτρια ρωσικής γλώσσας με 25ετη πείρα και νυν Διευθύντρια Τμήματος ρωσικών στο Διεθνές δίκτυο Κέντρων ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ: 200 τέτοια Κέντρα λειτουργούν στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Ρουμανία.

 

Την ιδέα ενός τέτοιου Συλλόγου συνέλαβαν ταυτόχρονα πολλά άτομα, και φέτος αποφασίστηκε να την υλοποιήσουν, δημιουργώντας πλατφόρμα για διοργάνωση πολλών και διάφορων δράσεων - επί τόπου ή εξ αποστάσεως, όπου θα ανταλλάσσουμε απόψεις και εμπειρίες, θα αντιμετωπίζουμε μαζί τις δυσκολίες, που προκύπτουν στη διαδικασία εκμάθησης ή διδασκαλίας της ρωσικής γλώσσας, θα συζητάμε για τις νέες τάσεις της ρωσικής λογοτεχνίας και τις νέες κυκλοφορίες, καθώς και τα προβλήματα της μετάφρασης, με άλλα λόγια, θα συμβάλλουμε στην ανάπτυξη των ελληνορωσικών πολιτιστικών σχέσεων.

 

Είναι συμβολικό το γεγονός, ότι ο Σύλλογος γεννιέται το 2020: έως το Νοέμβριο του 2020 θα διαρκέσει το Έτος Γλώσσας και Λογοτεχνίας Ελλάδας-Ρωσίας, και το επόμενο έτος, το 2021, όταν θα γιορτάζονται τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, θα ανακηρυχθεί Έτος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Ελλάδας-Ρωσίας.

 

Όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη του Συλλόγου, μπορούν να στείλουν τα στοιχεία επικοινωνίας και τα σύντομα CV τους στα ρωσικά ή και στα ελληνικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Τομέα ΜΜΕ του Συντονιστικού Συμβουλίου natcir@yandex.com (σημειώνοντας Σύλλογος Φίλων Ρωσικών Γραμμάτων) ή στη διεύθυνση ginda58@mail.ru

 

Για τις προτεινόμενες ημερομηνίες της πρώτης online συνάντησης οι εγγεγραμμένοι θα ενημερωθούν με e-mail.

Полезные ссылки

Письмо администратору портала

 

Посольство Российской Федерации в Греции

Генеральное консульство Российской Федерации в г. Салоники

 

РЦНК в Афинах

R.I.A.L.L. media GROUP

 

 

 

 

 

 

 

 

СПЕЦПРОЕКТЫ

 

 

Гимн соотечественников

 

ФОТОГАЛЕРЕЯ | ksrs-greece.gr

 

 

 

ksrs-greece в twitter

 

 

Facebook