Επιμορφωτικό webinar για τους καθηγητές της ρωσικής γλώσσας ως ξένης στη Θεσσαλονίκη

Στις 16Απριλίου στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της ρωσικής γλώσσας και πολιτισμού «Το Κλειδί» στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε επιμορφωτικό webinar για τους καθηγητές της ρωσικής γλώσσας ως ξένης, που διοργανώθηκε από τον Τομέα της ρωσικής γλώσσας του Συντονιστικού Συμβουλίου των Ρώσων Συμπατριωτών Ελλάδας (KSRS) μαζί με την Έδρα ρωσικής γλώσσας του Ιατρικού Ινστιτούτου του Ρωσικού Πανεπιστημίου Φιλίας των Λαών (RUDN) καθώς και της Σχολής Επιμόρφωσης της ρωσικής γλώσσας ως ξένης του RUDN.

 

Στα πλαίσια αυτού του webinar που αποτέλεσε το πρώτο κοινό webinar του Τομέα της ρωσικής γλώσσας του KSRS και του RUDN, με θέμα «Επίκαιρα ζητήματα διδασκαλίας της ρωσικής γλώσσας ως ξένης: πτυχές της γραμματικής», εξετάστηκαν ζητήματα και δυσκολίες στη διδασκαλία των προθεματικών ρημάτων επιπέδου Β1.

 

 

 

 

 

 

 

Από την ελληνική πλευρά συζητήθηκαν οι ιδιαιτερότητες της νοοτροπίας (mentality) των Ελλήνων σπουδαστών σε σχέση με την εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας. Επιπλέον, ανάμεσα στους καθηγητές και τους μαθητές και φοιτητές που μαθαίνουν ρωσικά πραγματοποιήθηκε έρευνα για τις σχέσεις μεταξύ καθηγητών και σπουδαστών στα σύγχρονα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της οποίας αποκαλύφθηκε η ιδιομορφία αυτής της χώρας όσον αφορά την εκπαιδευτική διαδικασία, η οποία προκύπτει από τα χαρακτηριστικά του πολιτισμού και της κοινωνικής ζωής.

Στο webinar συμμετείχαν καθηγητές από διάφορες πόλεις της Ελλάδας: Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Χανιά (Κρήτη), Χαλκιδική, Λευκάδα, Ιωάννινα, Λουτράκι.

Полезные ссылки

Письмо администратору портала

 

Посольство Российской Федерации в Греции

Генеральное консульство Российской Федерации в г. Салоники

 

РЦНК в Афинах

R.I.A.L.L. media GROUP

 

 

 

 

 

 

 

 

СПЕЦПРОЕКТЫ

 

 

Гимн соотечественников

 

ФОТОГАЛЕРЕЯ | ksrs-greece.gr

 

 

 

ksrs-greece в twitter

 

 

Facebook