Φεστιβάλ "Πολύχρωμη Ρωσία. Δημοκρατία του Νταγκεστάν"

Σας προσκαλούμε στις 12 και 13 Οκτωβρίου στο φεστιβάλ "Πολύχρωμη Ρωσία. Δημοκρατία του Νταγκεστάν", αφιερωμένο στην 95η επέτειο του εξαίρετου ποιητή της ΕΣΣΔ και της Ρωσίας, λαϊκού ποιητή του Νταγκεστάν Ρασούλ Γκαμζάτοβ.

 

Διοργανώνει το φεστιβάλ το Κέντρο Πολιτισμού και Ανάπτυξης "AVANTGARDE Ελλάδα-Ρωσία-Ευρασία" με την υποστήριξη του οργανισμού "Ρωσικός Κόσμος", του Συντονιστικού Συμβουλίου Ρώσων συμπατριωτών στην Ελλάδα, της ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και του Ρωσικού Επιστημονικού και Πολιτιστικού Κέντρου της Αθήνας.

 

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να δοθεί η ευκαιρία στο ελληνικό κοινό, καθώς και στη ρωσόφωνη κοινότητα της ελληνικής πρωτεύουσας να γνωριστούν με τις εθνότητες που κατοικούν στη Ρωσία, και πιο συγκεκριμένα με το Νταγκεστάν, τις παραδόσεις του, την λαϊκή τέχνη, τον πολιτισμό, τη λογοτεχνία, τους λαϊκούς χορούς του, και να δείξει πώς λαοί με διαφορετικό πολιτισμό, παραδόσεις και θρησκεία ζουν ειρηνικά σε μια ενιαία πολυεθνική οικογένεια στη Ρωσία.

 

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα διαρκέσουν δυο ημέρες και θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα σε τέσσερις τοποθεσίες:

12 Οκτωβρίου, 10:00-13:00 - Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας (Ελευθερίου Βενιζέλου 98, Κερατσίνι)

12 Οκτωβρίου, 19:00-20:30 - Ρωσικό Επιστημονικό και Πολιτιστικό Κέντρο (Τζαβέλλα 7, Χαλάνδρι)

13 Οκτωβρίου, 11:30-14:30 - Ινστιτούτο το Ρωσικής Γλώσσας "ΜΙΡ" (Ηπίτου 15, Σύνταγμα)

13 Οκτωβρίου, 19:30-21:00 - ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ Πολιτιστικό Κέντρο (Φιλικής Εταιρείας 11, Χαλάνδρι) με την υποστήριξη του δήμου Χαλανδρίου

 

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα διοργανωθεί κινητή Έκθεση "Νταγκεστάν. Η χώρα των βουνών", Έκθεση βιβλίων αφιερωμένη στο Νταγκεστάν και θα προβληθεί ντοκιμαντέρ μικρού μήκους "Ηχώ των Βουνών".

 

Όσον αφορά στους Ρώσους συμμετέχοντες από την Δημοκρατία του Νταγκεστάν στο φεστιβάλ θα λάβουν μέρος:

- Νταουντμπεκ Γκασάνοβ - επικεφαλής της χορογραφικής ομάδας "Ηχώ των βουνών", τιμημένος καλλιτέχνης της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν,

- Ρίμα Ισάεβα - χορογράφος της ομάδας "Ηχώ των βουνών", τιμημένη εργαζόμενη στο χώρο του Πολιτισμού της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν, πρώην εργαζόμενη της Κεντρικής Βιβλιοθήκης της πόλης Χασαβιούρτ,

- Σαμίλ Ναγκίεβ - μουσικός, σολίστας της ορχήστρας της χορογραφικής ομάδας "Ηχώ των βουνών",

- Μιγιασάτ Μουσλίμοβα - ποιήτρια, μεταφράστρια, δημοσιογράφος, τιμημένη με το υψηλότερο δημοσιογραφικό βραβείο "το Χρυσό Φτερό της Ρωσίας", πρόεδρος τμήματος της Ένωσης Ρώσων συγγραφέων στο Νταγκεστάν και του Ομίλου συγγραφέων του Καύκασου.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ


Полезные ссылки

Письмо администратору портала

 

Посольство Российской Федерации в Греции

Генеральное консульство Российской Федерации в г. Салоники

 

РЦНК в Афинах

R.I.A.L.L. media GROUP

 

 

 

 

 

 

 

 

СПЕЦПРОЕКТЫ

 

 

Гимн соотечественников

 

ФОТОГАЛЕРЕЯ | ksrs-greece.gr

 

 

 

ksrs-greece в twitter

 

 

Facebook