«Πολιτιστική κληρονομιά. Γνωριμία με την Ματριόσκα, Πλαγγόνα και Ματριγγόνα»

Στα πλαίσια της συνεχόμενης συνεργασίας του Κοινού Αφιερωματικού Έτους Ρωσίας-Ελλάδας 2016 η Επιτροπή Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσχολικής Αγωγής της Ρωσικής Ομοσπονδίας με το Επίτιμο Προξενείο της Ρωσίας στην Πάτρα και το Ινστιτούτο Διαπολιτισμικών Σχέσεων, το Σωματείο των πολιτών τέως Ε.Σ.Σ.Δ. και των επιγόνων τους «Σογιούζ», την Κρατική Ταινιοθήκη της Ρωσικής Ομοσπονδίας «Gosfilmofond» προτείνουν σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας, Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων υπό την αιγίδα ΟΜΕΡ Ελλάδος και ΤΕΕΑΠΗ Πανεπιστημίου Πατρών την οργάνωση του Πολιτιστικού διήμερου εκδηλώσεων, αφιερωμένου στην ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας και της Ρωσίας «Πολιτιστική κληρονομιά. Γνωριμία με την Ματριόσκα, Πλαγγόνα και Ματριγγόνα» και την προβολή των Ρωσικών ταινιών και παιδικών κινούμενων σχεδίων.

 

Οι εκδηλώσεις στις 13 Οκτωβρίου 2017 θα πραγματοποιηθούν από τις 18.00 έως 22.00 και θα περιλαμβάνουν master class στην κατασκευή της Ματριόσκα και της Πλαγγόνας από διάφορα υλικά για τους μικρούς και μεγάλους, έκθεση παιδικής τέχνης, συναυλία χορευτικού τμήματος Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρών και του Σωματείου «Σογιούζ», προβολή Ρωσικών ταινιών με ελληνικούς υπότιτλους.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Studying other countries’ cultures through international pedagogical exchange” της ΟΜΕΡ Ρωσίας και ειδικότερα το πρόγραμμα: “Matryoshka: η ομορφιά της Ρωσίας”, που σχεδιάστηκε από τον Ρωσικό Οργανισμό «Ο κόσμος του παιδιού» και πραγματοποιήθηκε κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, στο πλαίσιο του «Έτους Ελλάδος – Ρωσίας».

Το Πρόγραμμα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Μόσχα το Μάιο και στη συνέχεια στο 69ο Συνέδριο της ΟΜΕΡ τον Ιούνιο του 2017 στην Κροατία, όπου και προτάθηκε να γίνει παγκόσμιο πρόγραμμα ανταλλαγής μεταξύ των κρατών-μελών της ΟΜΕΡ.

Οι εκδηλώσεις της 14 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν από τις 10.00 έως τις 13.30 θα περιλαμβάνουν master class στην κατασκευή της Ματριόσκα και της Πλαγγόνας από διάφορα υλικά για τα παιδιά και προβολή κινούμενων σχεδίων από τη Κρατική Ταινιοθήκη της Ρωσίας.

 

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πραγματοποίηση του προγράμματος: http://rusomep.ru

 

 

Полезные ссылки

Письмо администратору портала

 

Посольство Российской Федерации в Греции

Генеральное консульство Российской Федерации в г. Салоники

 

РЦНК в Афинах

R.I.A.L.L. media GROUP

 

 

 

 

 

 

 

 

СПЕЦПРОЕКТЫ

 

 

Гимн соотечественников

 

ФОТОГАЛЕРЕЯ | ksrs-greece.gr

 

 

 

ksrs-greece в twitter

 

 

Facebook