3ος Διαγωνισμός ρωσικής γλώσσας για Έλληνες φοιτητές

(φωτογραφία: Μαρία Σιδέρη «Η Αγία Ρωσία»)

Στις 22 Μαΐου ολοκληρώθηκε το δεύτερο σκέλος του 3ου Διαγωνισμού για Έλληνες φοιτητές που διδάσκονται τη ρωσική γλώσσα στα ΑΕΙ της Ελλάδας, που διοργανώθηκε παραδοσιακά από το Συντονιστικό Συμβούλιο Ρωσόφωνων Συμπατριωτών στην Ελλάδα σε συνεργασία με την κ. Ελένη Ανδρέιτσενκο, διδάκτορα ρωσικής φιλολογίας και καθηγήτρια σε τρία ΑΕΙ της Αθήνας. Φέτος οι συμμετέχοντας διαγωνίστηκαν, παρουσιάζοντας τις εργασίες τους σε δύο θέματα – «Η ελληνική μυθολογία στη ρωσική παράδοση και τα ρωσικά παραμύθια για Έλληνες» και «Η Ιστορία των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας από τον 10ο αιώνα έως και σήμερα: πρώτες εμπορικές συμφωνίες και οι σύγχρονες εμπορικές και τουριστικές σχέσεις».

 

 

Οι παρουσιάσεις των διαγωνιζόμενων ακόμα μια φορά επιβεβαίωσαν, ότι το ενδιαφέρον για τη ρωσική γλώσσα στην Ελλάδα παραμένει υψηλό, όπως υψηλό παραμένει και το επίπεδο των εργασιών.

Η Επιτροπή επέλεξε τις 4 καλύτερες εργασίες και τους 4 νικητές περιμένουν ταξίδια και δώρα.

Ο μεγάλος νικητής του Διαγωνισμού με 330 βαθμούς αναδείχτηκε ο περσινός δεύτερος νικητής Κωνσταντίνος Γκουμάκης, φοιτητής Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών (επίπεδο γνώσης ρωσικών А2), που επέλεξε το θέμα « Η Ιστορία των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας...». (Το κείμενο που συνοδεύει την παρουσίαση εδώ)

Στη 2η θέση με 300 βαθμούς βρέθηκε η Βαλέρια Καζαντζή (Κύπρος), φοιτήτρια Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ (επίπεδο γνώσης ρωσικών В2) με θέμα «Η ελληνική μυθολογία...) και την 3η θέση με 248 βαθμούς κατέλαβαν ο Νικήτα Μίσενκο (Λευκάδα), φοιτητής Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών (επίπεδο γνώσης ρωσικών В2) με θέμα «« Η Ιστορία των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας...» και η Μαρία-Ευαγγελία Παρασκευοπούλου, φοιτήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ (επίπεδο γνώσης ρωσικών В2) με το ίδιο θέμα.

Θα θέλαμε να αναφερθούμε ιδιαίτερα στη συμμετοχή στο Διαγωνισμό της Μαρίας Σιδέρη, ζωγράφου-αγιογράφου, η οποία, παρόλο που δε διδάσκεται τη ρωσική γλώσσα, μελετάει με αγάπη και ενδιαφέρον τη ρωσική τέχνη, τη ρωσική παράδοση και έστειλε στον Διαγωνισμό τις καταπληκτικές εικόνες, γεμάτες συμβολισμό και πνευματικότητα, η κάθε μια από τις οποίες θα μπορούσε να αποτελέσει θέμα μιας ξεχωριστής εκδήλωσης. Ελπίζουμε και προσδοκούμε αυτή η συνεργασία με τη Μαρία Σιδέρη να συνεχιστεί.

Τους νικητές του Διαγωνισμού περιμένουν:

1. 10ημερο εκπαιδευτικό ταξίδι στην Αγία Πετρούπολη (Ρωσία) και η μονοήμερη εκδρομή στις Σπέτσες που προσφέρει ο Χορηγός του Διαγωνισμού, κ. Χρήστος Ορλώφ, ιδιοκτήτης και διευθυντής των Επιχειρήσεων Ορλώφ (Σπέτσες).

2. Για τρίτη φορά Χορηγός του Διαγωνισμού,το Βιβλιοπωλείο και οι Εκδόσεις ΑΡΜΠΑΤ (Καλλιθέα) και η Διευθύντρια τους Ιρίνα Γκαϊνταρένκο, προσφέρουν στους νικητές τις επιταγές για αγορά βιβλίων των Εκδόσεων και του Βιβλιοπωλείου ΑΡΜΠΑΤ:

• 1η θέση – 100 ευρώ

• 2η θέση – 80 ευρώ

• 3ες θέσεις – από 50 ευρώ

Οι διοργανωτές του Διαγωνισμού, το Συντονιστικό Συμβούλιο Ρωσόφωνων Συμπατριωτών στην Ελλάδα και η διδάκτωρ ρωσικής φιλολογίας κ. Ελένη Ανδρέϊτσενκο, ευχαριστούν θερμά όλους τους συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό και κλείνουν την επόμενη συνάντηση το 2023 με ακόμα περισσότερες συμμετοχές και επιτυχίες.

 

 

 

=

 

 

Полезные ссылки

Письмо администратору портала

 

Посольство Российской Федерации в Греции

Генеральное консульство Российской Федерации в г. Салоники

 

РЦНК в Афинах

R.I.A.L.L. media GROUP

 

 

 

 

 

 

 

 

СПЕЦПРОЕКТЫ

 

 

Гимн соотечественников

 

ФОТОГАЛЕРЕЯ | ksrs-greece.gr

 

 

 

ksrs-greece в twitter

 

 

Facebook