Φεστιβάλ «Αιωνιότητα του ρώσικου ρομάντζου»

13-14 / 04 / 2024
Στους συμμετέχοντες που μένουνε εκτός Αθήνας παρέχονται εισιτήρια, διαμονή και γεύματα.

Διοργανωτής:
Πολιτιστικός και Εκπαιδευτικός Σύλλογος «Ράντουγκα»
τηλ: 6938939886.,
e-mail : romansiadagreece@gmail.com
Τόπος διεξαγωγής: “Ρώσικο σπίτι”, Αθήνα, οδός. Ζαβέλλα 7., Χαλάνδρι
Με υποστήριξη:
Ίδρυμα «Russkiy Mir»
«Ρωσικό Σπίτι» στην Αθήνα

Στόχοι:
Το φεστιβάλ «Αιωνιότητα του ρώσικου ρομάντζου» είναι ένας άμεσος οδηγός για την ενίσχυση των πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των χωρών. Η κατοχή του συμβάλλει στη διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ρωσίας. Σκοπός του φεστιβάλ είναι η δημιουργία ενός ενιαίου χώρου πνευματικότητας και υψηλού πολιτισμού με τη συμμετοχή των καλύτερων δημιουργικών δυνάμεων, καθώς και η παροχή συνθηκών επικοινωνίας και δημιουργίας φιλικών σχέσεων.
Όροι συμμετοχής:

Συμμετέχουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες. Σπουδαστές τμημάτων φωνητικής μουσικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Τα παιδιά επιτρέπεται να συμμετέχουν από την ηλικία των 15 ετών.

Οι συμμετέχοντες επιλέγουν οποιοδήποτε είδος ή είδη ρώσικου ρομάντζου για να τραγουδήσουν: ακαδημαϊκό, του σαλονιού, τσιγγάνικο κλπ. Κατά τη διαδικασία της ακρόασης, οι συμμετέχοντες δεν χωρίζονται σε συγκεκριμένα είδη. Ενθαρρύνεται η παράσταση ρομάντζων διαφορετικών ειδών.
Η κριτική επιτροπή αξιολογεί την ανάγνωση του έργου, την κυριαρχία των δεξιοτήτων εκτέλεσης και την κατανόηση του στυλ του έργου που εκτελείται. Με απόφαση της κριτικής επιτροπής επιλέγονται τραγουδιστές για να συμμετάσχουν στο Gala Concert. Η απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι οριστική και δεν συζητείται ούτε αμφισβητείται. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε δύο γύρους: Ο πρώτος κύκλος περιλαμβάνει επαγγελματίες μουσικούς, ο δεύτερος κύκλος περιλαμβάνει ερασιτέχνες μουσικούς. Η διάρκεια της παράστασης δεν υπερβαίνει τα 7 λεπτά. Οι συμμετέχοντες τραγουδούν με τη συνοδεία ζωντανού οργάνου: πιάνο, κιθάρα, βιολί. Η απόδοση με soundtrack αποκλείεται. Δεν υπάρχει χρέωση εισόδου! Οντισιόν και προσδιορισμός των καλύτερων επιδόσεων (1ος και 2ος γύρος)


Πρόγραμμα του φεστιβάλ:
13 Απριλίου
12.00 πρώτος γύρος
15.30 δεύτερος γύρος
14 Απριλίου
12.00 master class
15.00 Gala Concert

Τελετή απονομής των βραβείων.
Όλοι οι συντελεστές θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής και αναμνηστικά δώρα!
Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στο e-mail romansiadagreece@gmail.com με επισύναψη του έντυπου αίτησης μέχρι και τις 31 Μαρτίου.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *